Menu
  • Del

Klassifikationsmodellen

Camping Outdoor Danmarks - Campingklassifikation

Camping Outdoor Danmark klassifikationsmodellen tager udgangspunkt i gæstens oplevelse på pladsen, og den er intuitiv og let at forstå. Overnatningerne er dyre i Danmark, så troværdighed og gennemsigtighed til klassifikationen er afgørende.

Camping Outdoor Danmark modellen holder fast i den høje standard, som pladserne i Danmark har, samtidig med at den også rummer fremtidens campingplads. Modellen har samme struktur som kernen i ADAC og ANWB, der er kendt af 100 millioner indbyggere syd for grænsen.

Antallet af stjerner viser niveauet for tilbud og kvalitet sammenholdt med brugeroplevelsen på campingpladsen. Det betyder, at klassifikationen består af både kvantitative og kvalitative kriterier, der vejes sammen, og resulterer i et antal stjerner

Der kan maks. opnås 6 stjerner. Der er graduering i stjernekrav fx halve stjerner eller 3 Plus, – så pladserne har noget at gå efter.

Grundlaget for klassifikationen er altid tilstanden på klassifikationstidspunktet, alle relevante oplysninger gives forud for eller under klassificeringen. Da brugeroplevelsen er vigtig, har Vi hævet petitesseniveauet fx i forhold til m2-krav, antal vandhaner, knækkede fliser m.m.

Pladstyper

Der vælges typisk plads efter ferieønske.

Klassifikation løber i tre hovedspor:

  • Klassisk Camping, der dækker traditionel dansk camping
  • Resort/Feriepark, der bla. kræver restaurant, indkøbsmulighed, udlejning, indendørs badefaciliteter, bemandet aktivitetsprogram og el-ladestation til bil
  • Outdoor Camping, der bla kræver en bæredygtighedsstrategi, Aktivitetsprogram der afspejler Outdoor, Fødevareprofil der afspejler Outdoor (lokale fødevare), El-ladestation til bil

Den samlede klassificering, beregnes ud fra de individuelle resultater på seks forskellige kategorier, der er opdelt i 102 individuelle kontrolpunkter. Hvert eneste kontrolpunkt vurderes op mod ”best in class” og der scores 100%, 80%, 60%, 40%, 20% eller 0%.

Kategorierne er:

  • Sanitet faciliteter/indretning
  • Pladsen faciliteter/enhedspladsen
  • Indkøb butikker/restauranter
  • Aktivitet fritids faciliteter
  • Bademulighed
  • Bæredygtighed

 

Ikke alle ydelsessegmenter er lige vigtige for gæsten. De indgår derfor i den samlede klassifikation med forskellig vægt.

Sanitære faciliteter/indretning               40%
Enhedspladsen/pladsens faciliteter         25%
Butikker/restauranter                            10%
Aktivitet fritids faciliteter                        0 - 12%
Bademulighed                                       2 - 25%